FAFESTMÉNY 2005

Ingmar Bergman: Fafestmény

A Kompánia és a lévai Poton Theater koprodukciója

Bemutató: 2005. 08. 13.

A Kompánia Színházi Társulat egyedülálló formai megoldásait a „tánc”és a „beszéd” szintézise jellemzi, finom egyensúly az autentikus mozgásrendszerek magyar néptánc, argentín tangó, flamenco, indiai tánc, és a modern tánc között.
Egyaránt merít Európa és Ázsia kulturális örökségébõl, megpróbál mélyre ásni, egészen a gyökerekig. Munkája során felhasználja a tanítási dráma és a kollektív dramatizálás elemeit.
Központi gondolata az együttes, a közösség, tagjai már gyerekszínjátszókként fontos alkotásokat hoztak létre, folytatták ezt mint diákszínjátszók, és most alternatív színházi keretek között dolgoznak tovább.
Olyan sajátos nyelvet teremtettek, amely hidat képez a különbözõ kultúrák között. Kiemelt szerepet tulajdonít a színháznak az embernek emberrel való párbeszédében, hisz abban hogy a színház képes enyhíteni a „fordítási” nehézségeket.
A darab szembesíti a nézõt a bizonyosságtól való megfosztottsággal, a hiány érzésével. Történet az önmagát keresõ, a bizonyosság után sóvárgó emberrõl.
Antonius Block és csatlósa elindul, hogy társakat keressenek a hosszú útra. Útjuk folyamán újra és újra szembesülniük kell a Halál – kérdés nélkül – megbéklyózó hatalmával és kijátszhatatlanságával.
Haláltánc egy középkori fametszet alapján.
Az elõadás határon túli, és hazai képzõmûvészek, zenészek,színészek, valamint szlovák, lengyel és finn színészek közremûködésével készült.

CATEGORIES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *