DÖGVÉSZ

Weronika Murek:
Dögvész, a magunké, magunknak
ŐSBEMUTATÓ

egyesek éppen úgy betegek, mintha betegek se volnának –

Bemutató: 2018. június 24. Y.EAST Fesztivál
Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis

A Kompánia Z generációs programjának keretében 15 budakeszi gimnazistával dolgoztunk az év során havi rendszerességgel, összművészeti képzést biztosítva a fiatalok számára. A program célja a középiskolás korosztály érzékenyítése az alternatív színházformák iránt, valamint alkotásra és önkifejezésre motiválás.

Weronika Murek, a fiatal lengyel írónő drámája a szociális háló különleges vetületére világít rá, a beteg, az orvos és a kórház egymásrautaltságát mutatja be, melynek abszurditása a kölcsönös függés. A betegség szeretetnyelve, sebeink nyalogatása, és a betegek közti hierarchia, az elmések és a tüdőbetegek, az állami finanszírozottak és a költségtérítésesek

“Annyi ember van – tudja kisasszony – , annyi ember, akinek meg kell küzdenie a lázáért. Annyi ember, akinek nem telik orvosra. Annyi ember, aki kénytelen fedetlen mellkassal állni az ablakban. Annyi ember, aki magának intézte a köhögést. Hány ember ilyen találékony, ha az egészségéről van szó? Hányan vannak, akik az influenzát maguknak intézték? A kanyarót kijárták? A vörhenyt kikönyörögték? Hányan vannak, mi?”

Szereplők: Halápi Eszter, Lukács Mária Rózsa, Mayer Lili, Mayer Zita, Frey Bence, Szabó Balázs, Steiner Zsombor

Rendező: Lukács László
Fordította: Kellermann Viktória

CATEGORIES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *