KÉSZ

  1. Térspecifikus performansz

A Tájidegen Fesztivál generációkat és tájakat összefogó összművészeti programjának keretében készült ez a helyspecifikus előadás, ami a performance, a film, a zene és az alternatív színház eszközeit egyesítve mozgat meg sok különböző területről érkező művészt.
A performansz témája az alkotás befejezésének képtelenségét dolgozta fel egy rég lezárt buszpályaudvar üveges terét kirakatként újraértelmezve.

“Befejezni nehéz. Elkezdeni se könnyű éppen, de befejezni sokkal nehezebb. Persze biztos vannak, akik módszeresen precízek, akik azon a napon, hogy belevágnak, már azt is tudják, hogy mikor lesznek készen, és attól kezdve nekik az egész csak egy nagy visszaszámlálás, várják mondjuk azt a keddi napot, amikor majd befejezik, a keddi nap eljön, és tényleg, leteszik, készen vannak, hurrá, lehet menni pezsgőt bontani. És vannak, akik csak elkezdik, vagy inkább folytatják, addig, amíg meg nem jön a busz, mert az időnk véges és fel kell szállni, és ott kell hagyni és be kell mutatni. Miért van az, hogy folyamatosan kénytelenek vagyunk felfüggeszteni és azt mondani, sőt inkább hazudni: kész.”

Alkotók: Hantos Násfa, Kemény Rozália, László Lilla, Lukács László, Lukács Máté, Makkai Dániel, Mayer Lili, Mayer Zita, W. Horváth Tibor

Rendező: Lukács Mihály

CATEGORIES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *